marți

Sistemul de evacuare


       Acest sistem este alcatuit din mai multe tevi si amortizoare de sunet care au rolul de a ghida spre exterior gazele arse in motor. In continuare o sa enumar cele mai importante componente ale acestui sistem:

 

      Galeria de evacuare

       Are rolul de a colecta gazele arse si de a le trimite spre colectorul de gaze.

       Catalizatorul

       Este o componenta a sistemului de evacuare care filtreaza gazele arse. Are un rol deosebit de imporntant deoarece reduce semnificativ nivelul poluarii. Catalizatorul reduce emisiile de gaze poluante (monoxid de carbon, hidrocarburi, oxizi de azot) printr-o reactie chimica. Aproximativ 90% din gazele evacuate de motor pot fi neutralizate cu ajutorul catalizatorului.

       Sonda lambda

       Este un senzor care detecteaza nivelul concentratiei de oxigen din gazele de esapament. Face acest lucru pentru a maximiza lucrul catalizatorului. 

       Toba intermediara

       Are forma unui tub de metal in interiorul caruia se gaseste un ansamblu de site menite sa reduca sunetul pana la un nivel acceptabil.  Toba intermediara este pozitionata sub masina in dreptul motorului.

       Toba finala

       Este ultima componenta a sistemului de evacuare. Se afla sub masina in partea din spate avand ca rol principal reducerea zgomotului. Legatura dintre toba intermediara si cea finala este realizata cu ajutorul unei tevi de esapament.
       Sistemul de evacuare indeplineste 2 functii primordiale:
-atenueaza zgomotul
-conduce gazele rezultate in urma arderii spre exterior
Toba sistemului de evacuare poate fi confectionata din fier, inox sau carbon.

       Pentru o imagine cat mai placuta a autoturismului in capatul tobei finale poate fi introdus un ornament in functie de gusturile fiecarui sofer.

Factori care au o actiune negativa asupra sistemului de evacuare:
     
-temperatura foarte ridicata, 800* C la o viteza de aproximativ 100 km/h
-atunci cand folosim automobilul doar pe distante scurte pe peretii interni ai sistemului de evacuare se formeaza vapori care corodeaza.
-stropii de apa, noroiul si sarea de pe strada (mai ales in timpul iernii) determina ruginirea…

3 comentarii:

  1. Servicii complete de inchirieri auto Bucuresti si inchirieri auto Otopeni cu livrarea masinii direct in aeroportul Henri Coanda sau in orice sector din capitala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Servicii complete de inchirieri auto Bucuresti si inchirieri auto Otopeni cu livrarea masinii direct in aeroportul Henri Coanda sau in orice sector din capitala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Servicii complete de inchirieri auto Bucuresti si inchirieri auto Otopeni cu livrarea masinii direct in aeroportul Henri Coanda sau in orice sector din capitala.

    RăspundețiȘtergere

Amortizoare Opel Astra Radiator Dacia Logan Pompa apa Dacia Logan